China schenkt 1000 huizen ter waarde van US$ 60 miljoen
23 Oct 2015, 13:32
foto
De Chinese delegatie, onder leiding van ambassadeur Yang Zigang, ministers Niermala Badrising, Siegfried Wolff en topambtenaren.


Volksrepubliek China heeft duizend woonhuizen geschonken aan Suriname. De documenten zijn vanmorgen getekend en overgedragen op het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza). De donatie heeft een waarde van US$ 60 miljoen. Ambassadeur Yang Zigang zei dat op deze manier China inspeelt op de daadwerkelijke behoefte van Suriname. Hij is blij dat de relatie tussen beide landen zo verder wordt verdiept.

De eerste 350 huizen zullen verrijzen op Altonaproject in Wanica deelt Buza minister Niermala Badrising, mee. De andere komen op Richelieu te Commewijne en Weg naar Zee in Paramaribo. Altona is al bouwrijp voegt Siegfried Wolff de minister van Openbare Werken, toe: “Daar hoeft er niks aan gedaan te worden. Op Richelieu moet er nog ontbost worden, te Weg naar Zee moet er nog schoonmaak en verkaveling plaatsvinden.”

De huizen moeten er in een jaar staan, geeft Badrising aan. “We hopen in december al te beginnen met bouwen. In het eerste kwartaal willen we de eerste 350 af hebben.” De overheid moet bij dit huizenproject alleen nog voor de nutsvoorzieningen zorgen, vult Wolff aan. Het gaat om koopwoningen en niet om ‘sociale’ woningen verduidelijkt Wolff.

René Gompers
Advertenties