Dollarkoers gestegen naar SRD 3,84
23 Oct 2015, 00:01
foto


De wisselkoers voor de US dollar is gestegen naar SRD 3,84. De straatkoers is nog hoger. De vraag naar vreemde valuta blijft toenemen. Voor de euro wordt SRD 4,25 neergeteld. De verkoopprijs is SRD 4,33.

Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij verwacht dat de monetaire autoriteiten met alle betrokkenen in de sector een bijeenkomst zal houden. De vraag blijft hoog, waardoor de druk op de valutamarkt groot is.

Als de banken en de cambio's niet in staat zijn om te voldoen aan de vraag, zal de straatkoers floreren. Dit moet worden voorkomen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft twee dagen niet geïntervenieerd. Hierdoor is de koers meteen omhoog gegaan.

Bhailal benadrukt dat het land er geen baat bij zal hebben als de koers niet onder controle komt. De CBvS heeft te kennen gegeven dat de koers in etappen omlaag gebracht zal worden. Dit is enkele maanden geleden ook gebeurd. Toen is het gelukt om de koers omlaag te krijgen. De officiële bankkoers is SRD 3,35 voor de US dollar en SRD 3,81 voor de euro.
Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May