Inter Moengo Tapoe protesteert tijdens presidentscup
19 Oct 2015, 02:57
foto
Spelers van Inter Moengo Tapoe protesteren. Zij wachten al een jaar op de US$ 10.000 die de club als runner-up van de presidentscup 2014 moeten krijgen. (Foto: Ala-D Media)


Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken heeft na telefonisch overleg met president Desi Bouterse meegedeeld dat binnen drie weken de geldprijzen van de presidentscup van vorig jaar, betaald zullen worden. De spelers van Inter Moengo Tapoe hebben zondag geprotesteerd.

Uit protest gingen de spelers van Inter Moengo Tapoe, kort voor de aftrap in de wedstrijd tegen Nishaan 42, van het veld. De wedstrijd startte enkele minuten later. Dit gebeurde na bemiddeling van minister Abdoelgafoer. Hij deed ook de aftrap bij deze ontmoeting. De presidentscup 2015 is zondag gewonnen door bekerkampioen Nishaan 42. Regerend landskampioen Inter Moengo Tapoe is met 1-0 verslagen.

Het is al het derde opeenvolgende jaar dat president Desi Bouterse schitterde van afwezigheid bij deze prestigieuze wedstrijd van de SVB. Abdoelgafoer vertegenwoordigde de president. Hij deelde ook mee dat de prijzen teruggebracht zijn. De winnaar krijgt nu US$ 10.000 en de runner-up US$ 5000. De vorige winnaar van de presidentscup, Leo Victor, moet US$ 25.000 krijgen en Inter Moengo Tapoe die runner-up was, moet US$ 10.000 ontvangen.

Ala-D Media
Advertenties