’s Lands Hospitaal vergevorderd met digitalisering Röntgen
20 Sep 2015, 20:04
foto
De ondertekening van het protocol van overdracht door medisch directeur Soenita Nannan-Panday en Jonathan Kooiman, projectmanager van Oldelft. Ranu Sital hoofd van de Röntgen, kijkt toe.


Röntgenfoto’s gemaakt op de afdeling Radiologie van ’s Lands Hospitaal, kunnen binnenkort door een externe radioloog worden beoordeeld. Het ziekenhuis beschikt op dit moment niet over een eigen radioloog. Door dit systeem zou een radioloog van buiten op elk gewenst tijdstip de beelden op locatie kunnen inzien en beoordelen.

Het digitaliseringsproject is in twee fases aangebracht en in de derde fase moet het mogelijk zijn om de röntgenfoto's digitaal in te zien. Dit deelt de medisch directeur Soenita Nannan-Panday van 's Lands Hospitaal mee.
In de eerste fase, die enkele maanden geleden is opgestart, werd officieel gedigitaliseerd. Daarvoor werden de röntgenfoto’s nog met chemicaliën gemaakt, zoals vroeger nog negatieven van foto’s werden gemaakt in een donkere kamer met de daarbij behorende chemische processen.

Na deze eerste fase werd het mogelijk om de foto op de computer te zien en te printen. In de tweede fase, is het Picture Archiving and Communication System (PACS) geïnstalleerd. Dit systeem is geïnstalleerd door het bedrijf Oldeft uit Nederland in samenwerking met Biomedical System Suriname NV en de ICT afdeling van ’s Lands Hospitaal. Afgelopen vrijdag is deze tweede fase afgerond.

Met het Pacs is het mogelijk de digitale beelden op te slaan en te archiveren. Via een gesloten netwerkverbinding zal het in de derde fase mogelijk moeten zijn de beelden extern in te zien.
Bij de installatie van het Pacs systeem hoort ook de aanleg van een station voor een radioloog.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May