Dode en 15 gewonden bij verkeersongeval
16 Sep 2015, 22:54
foto


André Jubitana heeft het leven gelaten bij een verkeersongeval op de Oost-Westverbinding, terwijl 15 personen gewond zijn geraakt. De bestuurder van een 30 personen bus met passagiers reed over de Oost-Westverbinding en ging richting Paramaribo. Vermoedelijk moet de chauffeur met een hoge snelheid hebben gereden, deelt de politie Public Relations mee.

Ter hoogte van kilometer 28 reed de chauffeur over een drempel. Vanwege de snelheid sloeg de bus over de kop. De bus kwam tegen een elektrische mast aan waardoor deze in tweeën brak. Jubitana, één van de inzittenden liet ter plaatse het leven.

Vier andere slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt. De brandweer moest eraan te pas komen om slachtoffers uit de bus te bevrijden. Per ontboden ambulance konden enkele van de gewonden worden afgevoerd.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de passagiers medewerkers van een bewakingsbedrijf zijn. De chauffeur is in het bezit van een geldig rijbewijs en was niet onder invloed van alcohol. Hij kwam met de schrik vrij en is op het politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.
Advertenties