Suralco-raffinaderij tegen 30 november inactief
14 Sep 2015, 10:38
foto
De Suralco-raffinaderij te Paranam.


Multinational Alcoa is bezig zijn resterende capaciteit van de Suralco-raffinaderij te Paranam af te bouwen. Tot en met 30 november zal nog het resterende 887.000 ton worden afgewerkt. Daarna is de raffinaderij inactief en is het vertrek van Alcoa definitief.

De herstructureringskosten van Suralco bedragen met de inperking volgens de moederorganisatie tussen de US$ 65 miljoen en US$ 75 miljoen. In maart nog liet Alcoa weten dat hij de 2,8 miljoen ton raffinagecapaciteit van de Suralco-plant zou evalueren. Er zou verder worden verminderd of worden gestopt. Het besluit is nu genomen om te stoppen.

Begin oktober 2014 zijn Suriname en Alcoa onderhandelingen gestart om een gezamenlijke oplossing te vinden voor de Suralco die met aflopende bauxietreserves te kampen heeft. Ook over de Afobaka krachtcentrale wordt onderhandeld om tot een lange termijn energieplan te komen. Nu heeft de Alcoa duidelijk aangegeven dat hij de Suralco-plant sluit.

Suralco is een onderdeel van de Alcoa World Alumina and Chemicals group of companies die voor zijn 60% eigendom is van Alcoa Inc., en 40% van Alumina Limited.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May