Jogi heeft CLAD-rapport nog steeds niet gekregen
08 Sep 2015, 06:48
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) is vanaf 25 augustus bezig om aan het rapport te komen van de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) over vermeende malversaties bij de EBS. Tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee vroeg Jogi naar het rapport. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zei dat de documenten zijn doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Hij had er geen moeite mee om deze ook beschikbaar te stellen aan het college.

Jogi zegt aan Starnieuws dat hij maandag bij de afdeling Agenda van De Nationale Assemblee heeft geïnformeerd of het rapport al binnen is. Hij kreeg te horen dat er nog niks is ontvangen. Ook van waarnemend voorzitter Melvin Bouva heeft Jogi vernomen dat er nog geen documenten gestuurd zijn vanuit Financiën. Hierop heeft het Assembleelid contact gemaakt met het ministerie. Van het secretariaat van Financiën heeft hij de bevestiging ontvangen dat het CLAD-rapport vanaf het weekend naar De Nationale Assemblee is. Jogi zegt dat hij zich met het oog op de openbare vergadering van donderdag, goed wil voorbereiden. Dan komen aan de orde de verhogingen die de regering heeft doorgevoerd.

Bouva om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws het CLAD-rapport nog niet onder ogen te hebben gekregen. Hij benadrukt geen enkele reden te hebben om het rapport niet beschikbaar te stellen aan Assembleeleden als het binnen is. Hij zal nagaan wat de stand van zaken is. Het rapport is schriftelijk opgevraagd bij Financiën.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May