FEP heeft meer tijd nodig voor eerste advies
31 Jul 2015, 00:01
foto


Het Financieel Economisch Platform 2015 (FEP) heeft meer tijd nodig om het eerste advies uit te brengen aan president Desi Bouterse en de monetaire autoriteiten. Starnieuws verneemt dat er uitstel is gevraagd. De leden van het FEP willen informatie over bezuinigingen die de regering moet doorvoeren.


Minister Andy Rusland van Financiën zal in de loop van de dag nog een presentatie houden voor het FEP. Intussen is het FEP ook aangesterkt met voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Welzijn zegt dat er aanvankelijk een misverstand was over wat er van het FEP werd verwacht. Het is duidelijk dat het gaat om adviezen uitbrengen naar de president.

Woordvoerder Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat nadat het advies binnen is, bekeken zal worden door de president en de monetaire autoriteiten welke prioriteiten er gesteld zullen worden. Tijdens de jaarrede die de president in De Nationale Assemblee zal houden, zal hij gedetailleerd ingaan op het beleid en de maatregelen. Afhankelijk van de voorstellen kan het best zijn dat sommige maatregelen iets eerder genomen zullen worden. Nadat het FEP het eerste advies gepresenteerd heeft, zal verder hierover van gedachten gewisseld worden.
Advertenties