Suriname verliest met 1-0 van Jamaica
19 Jul 2015, 21:44

De U-17 selectie meisjes heeft vandaag in het Frank Essed Stadion na een 0-0 ruststand, met 1-0 verloren van Jamaica. Van deze wedstrijd kan gezegd worden dat Suriname zijn huid duur heeft verkocht. Met dit verlies eindigt de selectie op de derde plaats in deze poule. Het is nog niet duidelijk of het team nog verder kan in U-17 WK kwalificatie verband.

Suriname speelde een heel sterke eerste helft. Hoewel Jamaica beter op de bal zat en meer kansen creëerde, verdedigde Suriname goed. Natio is in deze helft twee keer gevaarlijk geweest. Maar Ceily Stolk kwam na een snelle uitbraak kracht tekort om de bal het doel in te trappen. Jamaica kreeg in deze helft een aantal hoekschoppen en vrije trappen, echter wist Suriname zich goed staande te houden. De concentratie viel met nog zeker 10 minuten te gaan in de eerste helft mogelijk vanwege vermoeidheid, weg. Er werd weinig gecombineerd in vergelijking met Jamaica dat enkel goede acties vanuit het midden maakte.

In de tweede helft was het weer een gelijk opgaande strijd. Een moeilijke vrije trap in het begin van deze helft op de rand van 16 m, ving doelverdediger Shaira Aaron keurig op. Jamaica voerde het tempo op.
Een voorgetrokken bal werd onvoldoende weggewerkt. In eerste instantie kwam het projectiel tegen de paal en daarna bij Monique Perrier. Zij stond vrij en kon makkelijk 1-0 laten optekenen.

Vermoeidheid nam de overhand bij Suriname en Jamaica tikte de bal vrijelijk rond.
Natio brak met een counter door en de bal kwam bij Chantrelle Rozenblad aan. Ze ging regelrecht op het doel af, maar haar inzet ging naast. Suriname zette even wat druk op Jamaica. Maar tot scoren kwamen partijen niet. In ieder geval was het een wedstrijd vol spanning.

Eerder op de dag won Barbados met 3-0 van St Lucia.
Jamaica en Barbados zijn naar de volgende ronde. In totaal zijn er in CFU-verband 4 poules. Alle nummers 1 en 2 gaan over en de beste nummer drie.