Santos en Amardeep promoveren naar de topsectie SVB
13 Jul 2015, 02:24

Santos, de semikampioen van Nickerie, heeft zich na vier jaren weer geplaatst in de topsectie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). In het Nickerie stadion heeft Santos zondagmiddag zijn tegenstander Pontbuiten met maar liefst 5-1 afgedroogd. De ruststand was 2-0.

Santos domineerde de wedstrijd vanaf het beginsignaal. Reeds in de 10e minuut was het Alvaro Reingoud die op aangeven van Theodoor Dors het eerste doelpunt intikte: 1-0. In de 35e minuut was het Theodoor Dors die nu uit een diepte-pass van Alvaro Reingoud de bal keihard inschoot: 2-0. Hierna zochten de ploegen de kleedkamers op.

In de 53e minuut scoorde Earel Amindie van Pontbuiten uit een verdedigingsfout een tegentreffer: 2-1. Vier minuten daarna en wel in de 57e minuut werd Theodoor Dors van Santos in het strafschopgebied ten val gebracht. De arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip. Desmond Ost de doelman van Santos belastte zich met de penalty en maakt geen fout: 3-1.

Darel Koulen kreeg de bal in 72e minuut aangespeeld, hij omspeelde de verdediger en plaatste de bal achter de doelman van Pontbuiten: 4-1. Zes minuten later maakte de speler Gavinne Joseph in de 78e minuut doelpunt nummer 5 voor Santos. In de 85e minuut kreeg de aanvoerder van Pontbuiten Cliften Pinas de rode kaart vanwege gemeen spel en met nog enkele minuten te gaan kreeg speler Marvin Kastiel een penalty om de stand te reduceren, maar hij schoot naast het doel. Santos won uiteindelijk met 5-1 van Pontbuiten en gaat door als kampioen van poule L naar de topsectie van de SVB.

Overige uitslagen
De wedstrijd OSV Para tegen Flora werd door Flora gewonnen met 2-0.
Zaterdagmiddag heeft Amardeep, kampioen van SOLO, zich ook al geplaatst als poule K winnaar in de topsectie van de SVB. Tijdens deze wedstrijd werd Lorenso Leter man of de match. Hij nam beide doelpunten voor zijn rekening. In de 19e en in de 44e minuut scoorde hij voor Amardeep.

De wedstrijd tussen De Ster (Nickerie) en De Rest vond geen voortgang, omdat De Rest niet genoeg spelers op de been kon brengen om naar Nickerie af te reizen.
Dinsdag zal Paraguay uitkomen tegen OSV Moengo, waarna zaterdag de winnaar uitkomt tegen Flora. Daarna ontmoet Amerdeep Santos om te bepalen wie lidbonden kampioen wordt.