Argentinië na strafschoppen naar halve finales
26 Jun 2015, 23:08
Bij de laatste penalty hielden de spelers van Argentinië hun adem in.

Argentinië heeft zich pas na strafschoppen geplaatst voor de halve finales. Na een doelpuntloze wedstrijd moesten strafschoppen de beslissing brengen. De Argentijnen bleken mentaal sterker te zijn en wonnen uiteindelijk met 5-4.

Argentinië probeerde te voetballen, maar dat werd hem knap moeilijk gemaakt door Colombia dat zich ingroef in de verdediging. De albicelestes namen het Colombiaanse doel onder vuur en Leonel Messi kwam heel dicht bij een treffer, maar vond de voortreffelijk keepende David Ospina op zijn weg. De krachtmeting was in deze helft een eenzijdige vertoning op de speelhelft van Colombia.
De wedstrijd werd gekenmerkt door hard spel aan de zijde van Colombia. De arbiter was genoodzaakt om zesmaal de gele kaart te tonen in de eerste speelperiode. Viermaal aan de zijde van Colombia en tweemaal aan Argentijnen.

Na de pauze gooide Colombia het roer om en ontwikkelde zich een aantrekkelijke wedstrijd, toch kwam de beste kans weer voor Argentinië, maar ook ditmaal zorgde de Colombiaanse rots in de branding Ospina dat het evenwicht in takt bleef. In de 88ste minuut leek de doorbraak toch te komen toen Cristian Zapata onder druk van Tevez de bal in de richting van het leeg doel trapte, maar Jeison Murillo kon na een enorme inspanning de bal nog net voor de aanstormende Ezequiel Lavezzi, op de doellijn van richting veranderen. Ondanks verwoede pogingen van Messi en gevolg, bleef de stand na negentig minuten onbeslist, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Bij de strafschoppen bleek Argentinië er mentaal beter voor te staan. Nadat de Colombiaan Luis Muriel bij een 3-3 stand het leder ongecontroleerd hoog trapte, slaagde Biglia er niet in het karwei te klaren voor Argentinië. Hierna volgden er nog een aantal missers, totdat Carlos Tevez Argentinië koelbloedig naar de halve finales schoot.

Zaterdag zullen Brazilië en Paraguay bepalen wie het in de halve finale mag opnemen tegen Argentinië.