NDP-kandidaat Kromodihardjo wordt directeur SZF
16 Apr 2015, 03:30
foto
Ricky Kromodihardjo


Ricky Kromodihardjo, die op nummer 8 gekandideerd is in Paramaribo door de Nationale Democratische Partij (NDP), wordt de nieuwe directeur van het Staatsziekenfonds (SZF). Dit is reeds goedgekeurd door de Raad van Ministers (RvM). Waarnemend directeur Stephen Comvalius werd in oktober vorig jaar op non-actief gesteld door de raad van toezicht van het SZF.

Comvalius werd gevraagd om tot nader order thuis te blijven. Hem werd onder andere weerspannigheid jegens het beleid verweten. Dit had onder andere te maken met het oprichten van een fonds voor de basiszorgverzekering. De raad van toezicht vond dat Comvalius de opdrachten niet naar behoren zou uitvoeren.

Starnieuws verneemt dat Kromodihardjo de leiding van het SZF nog niet heeft overgenomen. Er moet ook een regeling worden getroffen voor Comvalius. Waarschijnlijk komt er een afkoopregeling.

Kromodihardjo werd in december 2010 door de KTPI voorgedragen als kandidaat-minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Hij zou Martinus Sastroredjo opvolgen die was ontslagen door president Desi Bouterse. Na commotie over een vonnis, besloot Kromodihardjo zich terug te trekken als kandidaat-minister. Hij is later lid geworden van de NDP en is nu kandidaat.
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September