Jabini weet niet waarom hij niet gekandideerd is
08 Apr 2015, 02:00
foto
Hugo Jabini zal zijn bestuursfunctie bij Parliamentarians for Global Action neer moeten leggen.


Hugo Jabini is niet gekandideerd door de Nationale Democratische Partij (NDP). Jabini zegt aan Starnieuws dat hij graag nog een termijn Assembeelid zou willen zijn. Na afstemming met ondervoorzitter Ramon Abrahams is hij gegaan voor een bestuursfunctie van Parliamentarians for Global Action (PGA). In december is hij uit vijftien kandidaten gekozen tot bestuurslid. Er is veel lobbywerk hiervoor verricht. Nu Jabini geen lid meer zal zijn van het parlement, zal hij deze functie moeten neerleggen.

Jabini zegt dat hij zijn werk naar eer en geweten heeft verricht. Tijdens de begrotingsbehandeling leverde hij kritiek op dat het grondenrechtenvraagstuk niet is opgelost. Hij merkte op dat dit erkend moet worden, want dit was beloofd aan de marrons en inheemsen die in stamverband leven. Jabini zegt dat reeds geruime tijd niet met hem werd gecommuniceerd vanuit de partijleiding. Ook de structuren van Sipaliwini zijn niet bijeen geweest om kandidaten voor te dragen.

Namens de NDP zal de lijst in Sipaliwini getrokken worden door Erwin Linga. De overige kandidaten zijn: Aida Nading, Carlo Lewis en Nolita Pansa. Jabini spreekt de hoop uit dat ze allemaal binnenkomen en het binnenland op dezelfde waardige wijze zullen uitdragen. Hij weet niet waarom hij niet op de lijst is geplaatst. Ook Lesley Artist en Ramses Karoejamarie hebben zich ingezet voor het grondenrechtenvraagstuk. "Nu zij ook niet teruggekeerd zijn, kan het hiermee te maken hebben of de partijleiding heeft voor een andere strategie gekozen. Ik zal mijn bijdrage vanuit een ander niveau leveren", stelt Jabini.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August