Monorath woedend op Nasibdar
27 Feb 2015, 17:20
foto
Harish Monorath


John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname, vindt dat partijgenoot Harish Monorath zijn functie als deken van de Surinaamse Orde van Advocaten per direct ter beschikking moet stellen. De procureur-generaal zou ambtshalve een strafrechtelijk onderzoek moeten laten instellen naar de echtheid van de handtekening die Monorath geplaatst heeft op lidmaatschapskaarten van Nieuw Suriname. Monorath vindt dit een verregaande brutaliteit van Nasibdar. Hij is van plan Nasibdar naar de rechter te slepen voor het aantasten van zijn goede naam en eer.

Nasibdar zegt in een persbericht dat de assembleeleden Monorath en Premdew Lachman zich nimmer mogen uitgeven als bestuur van Nieuw Suriname. Zij hebben laten weten dat ze met ABOP in zee gaan. Zij kunnen de organisatie niet in en buiten rechte vertegenwoordigen. Nasibdar legt een legitimatiebewijs over van een lid, dat getekend is door Monorath als voorzitter van Nieuw Suriname. Volgens hem is er sprake van valsheid in geschrifte.

Monorath om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat in 2011 een bestuursverkiezing is gehouden, waarbij hij werd gekozen tot voorzitter van de partij. Toen heeft hij lidmaatschapskaarten getekend. Nasibdar is naar de rechter gestapt, waarbij de verkiezing ongeldig werd verklaard. Nasibdar die zich nog voorzitter van de partij mocht noemen, moest een verkiezing uitschrijven. Deze vergadering is nog steeds niet gehouden, omdat de secretaris de convocatie ook moet tekenen. Monorath benadrukt dat Nasibdar niet gerechtigd is om deel te nemen aan de verkiezingen, want hij heeft zich niet gehouden aan het vonnis van de rechter. Bovendien is er beroep tegen de uitspraak getekend.

"Ook al gaan wij in zee met ABOP en kunnen we de naam Nieuw Suriname niet gebruiken, dit betekent niet dat Nasibdar namens de partij kan deelnemen aan de verkiezingen", zegt Monorath. Hij deelt mee deze kwestie niet te zullen laten voor wat het is. Nu is Nasibdar te ver gegaan om zich in te laten met zaken die te maken hebben met de Surinaamse Orde van Advocaten, stelt Monorath.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October