'Waardevast pensioen voor Brahim; niet voor ambtenaren'
06 May 2014, 04:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Het parlementslid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) heeft het contract van Antoine Brahim, directeur van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), gebruikt om aan te tonen dat er "een enorme discrepantie is in het handelen van de regering". Brahim heeft een maandsalaris van US$ 19.500 (SRD 65.000) met diverse emolumenten daar bovenop. Er is een waardevast pensioen met hem afgesproken, terwijl de regeling voor gepensioneerde ambtenaren teruggedraaid is per 1 januari 2012.

Gajadien zei tijdens de begrotingsbehandeling dat de president inconsequent handelt. Voor een individu wordt wel in het contract geregeld dat hij verzekerd is van een waardevast pensioen. Daarnaast geniet Brahim een vakantietoelage, representatie toelage en elk jaar gratificatie van twee maanden salaris. Ook dienstvoertuig, computers, telefoon, ict-faciliteiten worden vergoed. Brahim en zijn gezin hebben recht op vrije geneeskundige behandeling. Het contract is voor onbepaalde tijd gesloten, met een optie voor salarisverhoging en correctie van koersverschillen.

"Ook is het van belang te weten hoe deze kosten betaald worden, want op de begroting van het ministerie van Volksgezondheid of Binnenlandse Zaken zijn deze kosten niet opgebracht. Het zou uit het zogenaamde 'fonds versterking van de constitutionele functie van president' betaald worden. Regering gaarne zie ik de antwoorden tegemoet", zei Gajadien.

U kunt het contract van de AZP-directeur hier downloaden.
pdf-icon.gif Arbeidsovereenkomst_Antoine_Brahim_AZP.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May