ABOP start verkiezingscampagne op in Paramaribo
15 Mar 2014, 20:00
foto
De eerste ABOP-vergadering in Paramaribo.


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) is zaterdag begonnen met haar verkiezingscampagne in Paramaribo. De partij is bezig nieuwe kernen te installatie en om bestaande te heractiveren. Vrijdag zijn twaalf kernen aan de Pokopowstraat in het ressort Latour geïnstalleerd.

Opmerkelijk tijdens deze partijmeeting was de aanwezigheid van meer dan zestig Surinames van Chinese afkomst, die zich ook hebben aangesloten bij de partij. Volgens partijvoorzitter Ronnie Brunswijk toont dit niet alleen de groei aan, maar ook dat ABOP is getransformeerd naar een nationale partij, die toegang biedt aan elke Surinamer, ongeacht ras geloof of andersoortige overtuiging.

Brunswijk heeft drie speerpunten voor het komende beleid indien de partij weer regeermacht krijgt. Over deze plannen wilde hij nu niet uitweiden. De partijleider riep de ABOP'ers op zich warm te houden voor de krachtmeting van 25 mei. Deze wordt op 25 mei gehouden in het André Kamperveen stadion waarbij ruim 30.000 partijleden verwacht. De leden moeten volgens Brunswijk waakzaam blijven.
Advertenties