Ambtenaren bijgeschoold in resultaatgerichte monitoring
14 Mar 2014, 11:00
foto
De geslaagde medewerkers van de vijf partnerministeries van het Pan Amerikaanse Ontwikkelingsfonds. (Foto: Amerikaanse Ambassade)


Medewerkers van vijf ministeries zijn bijgeschoold in het bevorderen van resultaatgerichte monitoring en evaluatie van projecten bij de overheid. Vijf maanden lang zijn 20 medewerkers vaardigheden bijgebracht om de resultaten van projecten van hun ministeries vast te leggen.

De projecten waren onder andere gericht op risico jongeren, vroegtijdige schoolverlaters en jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie. De trainees zijn ook bijgeschoold in data invoer, analyse en rapportage. Het project ‘Monitoring en Evaluatie training’ is betaald door het Amerikaanse Hulpprogramma USAID. Het uitvoeringsgedeelte heeft het Youth Development en Juvenile Justice Program, Kari Yu! van het Pan Amerikaanse Ontwikkelingsfonds (PADF) op zich genomen.

De partnerministeries van het PADF hebben deelgenomen aan het project. Het gaat om Sport- en Jeugdzaken, Onderwijs en Volksontwikkeling, Justitie en Politie, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu. De geslaagden hebben een Monitorings- en Evaluatieplan samengesteld waarmee zij data van een aantal kernactiviteiten van hun ministeries zullen bijhouden.

Resultaatgerichte monitorings- en evaluatiesystemen geven departementen de mogelijkheid om vast te stellen hoe projectdoelen worden behaald over een bepaalde periode, waarbij er niet alleen wordt gekeken naar de outputs van een project, maar vooral naar de lange termijn resultaten die behaald worden. Het Pan Amerikaanse Ontwikkelingsfonds zal de getrainde medewerkers gedurende een jaar ondersteunen, om te garanderen dat de monitorings- en evaluatieplannen die tijdens de training zijn samengesteld voor de verschillende afdelingen, worden uitgevoerd. De certificaatuitreiking heeft donderdag plaatsgevonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May