Kanhai: Rechtszitting Krijgsraad is alleen voor zaak Ritfeld
28 Jan 2014, 15:00
foto
Edgar Ritfeld


Het Hof van Justitie heeft het beroep van Edgar Ritfeld, verdachte in het 8 december strafproces, toegewezen. De zaak moet worden voortgezet. Advocaat Irwin Kanhai zegt aan Starnieuws dat dit alleen voor Ritfeld geldt. "Voor mijn cliënten is de zaak nog steeds geschorst". Kanhai verdedigt Desi Bouterse en vijf andere verdachten.

Ritfeld was de enige verdachte die beroep had aangetekend tegen de schorsing van de zaak door de Krijgsraad. Op 11 mei 2012 had de Krijgsraad besloten dat de zaak wordt geschorst totdat het duidelijk is of hier sprake is van ingrijpen door de regering. Dit op basis van de amnestiewet die in april was aangenomen door het parlement. De rechtsvraag moet worden beantwoord door het constitutioneel hof dat nog niet in leven is geroepen.

Kanhai merkt op dat hoewel in deze zaak de verdachten beschuldigd worden dat zij in vereniging de plannen hebben beraamd om mensen om te brengen op 8 december 1982, de zaak ook separaat kan worden behandeld. "In elk geval gaat dit niet op tegen mijn cliënten", zegt Kanhai stellig.
Advertenties