Oppositie: Simons moet schuld bij zichzelf zoeken
19 Dec 2013, 15:07
foto


De fractieleiders van Nieuw Front (Radjkoemar Randjietsingh), BEP (Ronny Asabina) en DOE (Carl Breeveld) vinden dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de hand in eigen boezem moet steken. Zij heeft publiekelijk aangegeven dat er een probleem is in de coalitie. Simons zei op Radio ABC dat Pertjajah Luhur geen quorum heeft verleend, waardoor de huishoudelijke vergadering dinsdag niet door is gegaan. Deze coalitiepartner zou een probleem hebben en dat moet door president Desi Bouterse worden opgelost, meent Simons.

De fractieleiders van de oppositionele partijen vinden het 'absoluut onjuist' dat Simons stelt dat het probleem op iemand anders bord ligt om op te lossen. Zij benadrukken dat in het reglement van orde van De Nationale Assemblee is vastgelegd dat tweemaal 24 uur in acht genomen moet worden bij het convoceren van een vergadering. Zij zeggen in een brief aan Simons dat deze bepaling niet is nageleefd.

Geen quorum verleend

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, verklaarde dinsdag tegenover Starnieuws dat Simons zich niet gehouden heeft aan de procedure. Op grond hiervan heeft zijn fractie besloten niet mee te werken aan de vergadering. De coalitie had toen 25 leden en kon niet vergaderen omdat minstens 26 parlementariërs nodig zijn om rechtsgeldig te kunnen vergaderen. "Ik hou van de coalitie, maar meer van mijn eigen partij", zei Somohardjo. Hij gaf aan dat ondervoorzitter Ronny Tamsiran de fractie heeft gewezen op het niet naleven van het ordereglement.

Simons heeft maandag de huishoudelijke vergadering verdaagd en dinsdag werden de leden geconfronteerd met een gewijzigde agenda. Hiertegen is fel geprotesteerd. Uiteindelijk heeft zij uren later de huishoudelijke én de openbare vergadering verdaagd.
Vandaag is de huishoudelijke vergadering weer verdaagd. De openbare vergadering van 12.00 uur was om 15.00 uur nog niet begonnen.

U kunt de brief van de fractieleiders van de oppositie hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_oppositie.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May