Fotoboek over leven Chinezen valt in de smaak
17 Oct 2013, 01:22
foto
Op de introductieavond werd een exemplaar voor SRD 100 verkocht. De aanwezigen maakten flink gebruik van de aanbieding. (Beeld: René Gompers)


Een bijzonder gemêleerd gezelschap heeft woensdagavond de presentatie bijgewoond van het foto-boek van de fotojournalisten Ranu Abhelakh en Edward Troon. Sinoloog Paul Tjon Sie Fat rijgt met korte teksten thematisch de foto's aaneen. Shadien was omgetoverd tot een kleine vestiging van 160 jaar Chinezen in Suriname. De ambassadeur van Volksrepubliek China Yang Zigang hield zich niet diplomatisch op de vlakte om zijn enthousiasme te tonen over het boek. De ambassade heeft de Engelse tekst doen vertalen in de officiële Chinese taal.


Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling kreeg het eerste exemplaar van het boek Beyond the Shopkeeper’s Counter; Images of Chinese Life in Suriname aangeboden door Abhelakh. Zigang ontving daarna ook officieel het boekwerk uit handen van Troon. Exemplaren met 286 foto's, verdeeld in verschillende categorieën over 136 pagina's, zijn vanaf vandaag bij onder andere Boekhandel Vaco te koop voor SRD 113.50. Het boek is gedrukt door Leo Victor.

Zigang zei dat het boek een goed beeld geeft over diverse facetten van het leven van Chinezen in Suriname. De auteurs vertelden dat de Chinese gemeenschap een behoorlijke inkijk geeft op haar dagelijks leven. Tjon Sie Fat merkte bij de presentatie op dat het boek niet gezien moet worden als een handleiding. Het is ook geen naslagwerk, maar het is een momentopname van nu. Abhelakh benadrukte dat het boek via minister Adhin aan de regering is aangeboden en een bijdrage is in het vastleggen van de Surinaamse cultuur door de ogen van Surinamers. Troon zei dat er geen boodschap wordt gegeven met het gepresenteerde. "Journalisten onderzoeken, presenteren het aan de gemeenschap zodat zij haar eigen opinie kan vormen. Het gaat om een journalistiek boek, waar geen mening wordt opgedrongen".
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May