Bedrijfsleven praat met Wijnerman over betalen invoerrecht
17 Sep 2013, 13:30
foto


Het bedrijfsleven zal in overleg treden met minister Adelien Wijnerman van Financiën. De bewindsvrouw heeft de gedeeltelijke vrijstelling van invoerrecht aan bedrijven per 15 september ingetrokken. Een jaar geleden was dit besluit in werking getreden en zal niet meer verlengd worden. De staat heeft sinds 2010 een derving van ruim SRD 535 miljoen.

Wijnerman heeft voorzitter Wilgo Bilkerdijk van Suriname Business Forum schriftelijk op de hoogte gesteld van de inkomstenderving en meegedeeld dat de beschikking voor een jaar was verleend met de mogelijkheid tot verlenging. Zij kiest niet voor continuering, maar zegt dat de beschikking per 15 september 2013 vervalt. Vanaf 16 september moeten de invoerrechten normaal worden betaald.

Het bedrijfsleven kreeg deze mededeling op de valreep, twee dagen voordat de vrijstelling zou verlopen. Ferdinand Welzijn, voorzitter van het Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt aan Starnieuws dat ondernemers gerekend hadden op de vrijstelling. "Ik bedoel die ondernemers die geheel in overeenstemming met de strekking en de aard van de vrijstelling doende waren hun investeringsplannen uit te voeren. Wij hopen in ieder geval dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze thans wordt opgediend. Wij wachten dus de meeting met de minister af", zegt Welzijn.

Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January