Korpschef laat politie optreden Apoera onderzoeken
02 Jul 2013, 11:00
foto
De striemen die een gummistok heeft achtergelaten als indringende getuige op de rug van een van de jongens.


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft de opdracht gegeven aan de gewestelijke politiecommandant van regio West, Stanley Benschop, om uit te zoeken wat er misgegaan is in Apoera. "Ik heb instructies gegeven om terstond maatregelen te treffen", zegt de politiechef aan Starnieuws.

De tieners Jerry (15) en Armand (16) zijn mishandeld door drie politieagenten. Zij zouden belkaarten gestolen hebben uit de auto van Randy R. De jongens zijn met een gummistok geslagen en kregen ook vuistslagen te incasseren. De tieners zijn naar de polikliniek gebracht door de familie. Er is een medisch rapport opgemaakt.

"De handelingen van de agenten zullen resoluut afgestraft worden", belooft Tjin Liep Shie die een grondig onderzoek laat instellen. Familieleden van de jongens reageren opgelucht na de mededeling van de korpschef. "Er gebeuren vaak dingen die niet door de beugel kunnen. De mensen accepteren de behandeling, omdat ze niet beter weten. Zij gaan ervan uit dat de politie weet wat er gedaan moet worden. Maar ik ken de wet en ik weet dat dit niet mag. Daarom laat ik deze zaak niet voor wat het is", zegt een zus van een van de tieners. Zij heeft er vertrouwen in dat een degelijk onderzoek zal plaatsvinden en maatregelen getroffen zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May