Eerste storm Andrea brengt zware regen
06 Jun 2013, 11:40
foto
De spoor die de tropische storm Andrea naar verwachting zal volgen in de komende dagen (Foto: National Hurricane Center).


De eerste storm van het Atlantische orkaanseizoen 2013 heeft zich aangemeld. Andrea was vanmorgen vroeg op weg naar de westkust van Florida. De storm heeft op haar weg maandag al delen van Mexico en Cuba doorweekt. De verwachting is dat Andrea zware regens brengt in haar pad naar het noorden.

Intussen is ook gewaarschuwd voor een nieuwe storm in de baan van de Amerikaanse oostkust. Tropische storm Andrea heeft een windsnelheid van 97 km/u en beweegt zich in noord-noordoostelijke richting met een snelheid van 22km/u. Het centrum van de storm bevond zich vanmorgen ongeveer 255 kilometer ten westen van Tampa.

Voor een groot deel van de westkust van Florida, van Boca Grande naar de Indian Pass geldt een stormwaarschuwing. Voor de oostkust geldt dat van Flagler Beach, Florida en het heel gebied tot Cape Charles Light in de staat Virginia.

Boven gemiddelde
Voor vandaag voorspelt meteoroloog Alex Sosnowski van Accuweather, zware regen, hevige windstoten, ruige branding en zware onweersbuien in het grootste deel van Florida. Er wordt in de komende dagen 10 ot 17 centimeter regen verwacht in een groot deel van Noord-Florida. Het orkaancentrum denkt dat Andrea vanmiddag laat of in de avond bij Big langs de kust van Florida aan land komt. Andrea zal niet uitgroeien tot een orkaan, zeggen de weerdeskundigen.

Tropical Storm Risk verwacht tussen 1 juni en 30 november zestien tropische stormen, waarvan acht orkanen en vier zware stormen. Het belooft een orkaanseizoen boven het gemiddelde van elf stormen, zes orkanen en drie zware stormen te worden. Vijf tropische stormen en een orkaan zullen het vasteland van de Verenigde Staten van Amerika aandoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May