Bewoners Flora en omgeving hebben na 24 uur stroom
27 May 2013, 23:33
foto


"Help, wij hebben al 24 uur geen stroom. Wij weten niet meer wat we moeten doen", uitte een bewoner van Flora zijn noodkreet. Ook andere gebieden zaten zonder elektriciteit. Velen klagen over de enorme stroomschokken die regelmatig te merken zijn. De Energie Bedrijven Suriname, komt met het verlossende antwoord. "De EBS was met een hardnekkige storing geconfronteerd in het distributiestation te Flora", zegt het energiebedrijf in een zojuist uitgegeven persbericht.


Deze storing leidde ertoe dat verbruikers in diverse gebieden voor kortere en of langere tijd waren verstoken van energie, zegt de EBS. Het ging om, Goede Verwachting, Flora, Duisburglaan-noord, Mr Jagernath Lachmonstraat, Corantijnstraat, Doekhieweg, Commissaris Weytingweg, Magnesiumstraat
en Coesewijnestraat.

In eerste instantie leek deze storing eenvoudig van aard, maar gedurende de dag bleek die gecompliceerder te zijn. Technici van EBS werkten de gehele dag door om de oorzaak van deze steeds hardnekkige storing vast te leggen.
"De EBS heeft inmiddels op een innovatieve manier de buurten die verstoken waren van energie van spanning voorzien", staat in het persbericht. Vanaf 22.00 uur waren de gebieden weer van energie voorzien. Tegelijkertijd zijn technici constant bezig het distributiestation te monitoren om direct in te grijpen indien zich weer calamiteiten mochten voordoen. De EBS werkt er hard aan om dinsdag dit probleem volledig tot het verleden te laten behoren.

De bewoners van de genoemde wijken wordt bij onregelmatigheden gevraagd deze direct door te spelen aan het klantcontactnummer 175. De EBS biedt zijn welgemeende verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September