Bouterse ook van de partij bij lunch met Biden
26 May 2013, 01:00
foto
De Amerikaanse vicepresident Joe Biden.


President Desi Bouterse zal op 28 mei aanwezig zijn tijdens de lunch die de Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft met diverse Caricom staatshoofden en regeringsleiders. Tijdens deze ontmoeting worden algemene zaken besproken die te maken hebben met de Caricom en de Verenigde Staten van Amerika. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan Starnieuws.

Lackin geeft aan dat het om een kort bezoek zal gaan. Er zal weinig ruimte zijn om individuele gesprekken te voeren. Suriname vindt het belangrijk om aanwezig te zijn bij deze ontmoeting. "Wij hebben een uitnodiging ontvangen en de president heeft besloten om deze invitatie te accepteren", zegt Lackin.

"Met Trinidad & Tobago heeft Biden een bilateraal gesprek", deelt de bewindsman mee. Er zullen zaken worden besproken die te maken hebben met beide landen. Biden maakt van deze gelegenheid gebruik om ook andere Caricom-regeringsleiders te ontmoeten. "De bijeenkomst met de Caricom-toppers en de Amerikaanse vicepresident duurt heel kort. Het gaat om twee uren", merkt Lackin op. Waarschijnlijk zal de Amerikaanse president Barack Obama later dit jaar ook een ontmoeting hebben met de Caricomleiders.
Advertenties