Somohardjo: “Ik heb geen online opiniepeilers nodig”
24 May 2013, 09:27
foto


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), maakt korte metten met de opiniepeiling van de Sesos. “Ik geloof niet in online opiniepeilers die ineens uit de lucht komen vallen.”

Zouden nu landelijke verkiezingen gehouden worden, dan zou VA/PL geen enkele zetel halen. Somohardjo zegt aan Starnieuws dat hij zijn eigen opiniepeilers heeft en hij bezig is met 100 procent groei. Hij gaat van 6 naar 12 zetels, voorspelt hij.

In de Sesos-peiling spreken de respondenten zich uit voor een combinatie NDP/VHP. De PL-voorman zegt dat de wens de vader van de gedachte is om een regering met de NDP en VHP te vormen. “Ze proberen vanaf dag 1 (na de verkiezingen van 2010...red.) een combinatie te maken van de NDP en VHP.”

Hij noemt de Sesos-peiling "ronduit belachelijk". Als voorbeeld geeft hij aan dat het ressort Lelydorp 20.000 kiezers telt en zijn partij er altijd in slaagt daar alle ressortraden binnen te halen. “Belachelijker kan het niet. Wij zijn in het veld en hebben geen online opiniepeilers nodig om ons te vertellen hoe sterk we zijn.” Verzekerd van de sterkte van zijn partij, stelt Somohardjo: “Ik zie geen enkele combinatie aan de macht zonder PL.”

Sesos (stichting Enquete Statistiek en Onderzoek in Suriname) heeft de peilingen in maart en april uitgevoerd. Van de 1.350 respondenten zijn 70 niet meegenomen in de uitslag, omdat de formulieren van deze groep niet volledig waren ingevuld.
pdf-icon.gif SESOS_opinieresultaten_mrt_2013.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May