ABOP: Commewijne is geen visgat van Somohardjo
14 May 2013, 13:30
foto
Een deel van de trekkers van ABOP-Commewijne. Links Jerrel Moediwirjo, voorzitter van de beweging. Naast hem Hillary Misiedjan en Poniran Somohardjo. (Foto: Raoul Lith)


"Commewijne is niet van Paul Somohardjo of Pertjajah Luhur. Wij willen ontwikkeling hebben. En dat kan Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, wel brengen. De mensen van het district hebben het moeilijk. Er is geen beschikking waarin staat dat dit district van Somohardjo is. Wij hebben een beweging opgezet en doorbreken met etnische politiek voering".

Deze boodschap werd gegeven op een bijeenkomst die vandaag werd belegd bij het partijcentrum van ABOP in Tamanredjo. Op 19 maart besloten diverse personen, overwegend uit Pertjajah Luhur (PL), over te stappen naar ABOP. Poniran Somohardjo, een neef van de PL-voorzitter, heeft aan Brunswijk al te kennen gegeven dat hij kandidaat wil zijn van de ABOP bij de komende verkiezing. Hij vindt dat zijn neef niet veel gedaan heeft voor Commewijne.

Voor ontwikkeling
Campagneleider Jeffery Moediwirjo heeft de KTPI, PL en NDP al versleten. "Sinds twee maanden ben ik campagneleider van de ABOP in Commewijne. Ik kies niet voor een partij of voorzitter maar voor ontwikkeling. Als ik merk dat een partij ontwikkeling belooft, maar niets doet om het te realiseren, ga ik daar weg. Als Ronnie Brunswijk iets toezegt, doet hij dat ook", zei Moediwirjo. Hij vindt niet dat dit opportunisme is.

Hillary Misiedjan, secretaris van de kern Ellen, veegde de vloer aan met Somohardjo. "Commewijne is geen visgat van Somohardjo", merkte zij op. Zij benadrukte dat PL het speciaal gemunt heeft op Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Volgens haar was dit ministerie een 'sociale pot' voor PL. Zij deelde mee dat het beleid van minister Alice Amafo is dat iedereen die in aanmerking komt voor een 'dokterskaart' deze ook krijgt. "En dat gebeurt in een paar minuten".

Naar eer en geweten
Jerrel Moediwirjo, coördinator van Sociale Zaken Commewijne tevens voorzitter van de beweging, legde uit dat het beleid van de regering wordt uitgevoerd. "Ik werk naar eer en geweten. Wij kopen mensen niet om met een dokterskaart". Misiedjan voegde eraan toe dat het volk rechten heeft. "Als het gaat om percelen, moeten wij bij het ministerie van ROGB zijn en dat is niet onder beheer van ABOP. Wij ondersteunen de mensen", benadrukte zij.

De mensen die naar ABOP zijn overgestapt, vinden dat PL hen beklad. "Wij hebben heus geen auto's gekregen en wij verdelen geen dokterskaarten. Mensen dienen een aanvraag in en als zij voldoen aan de voorwaarden, komen zij daarvoor in aanmerking. Het is een faciliteit van het land. Minister Amafo deelt geen kaarten uit", werd er gesteld. Zij begrijpen niet waarom de PL het gemunt heeft op deze minister en op dit ministerie, terwijl er een samenwerking is binnen de coalitiepartijen. "Is dit mi casa is su casa?" stelde Misiedjan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May