Huldiging atleten AV Marwina in Moengo
22 Apr 2013, 23:00
foto
Atleten die gehuldigd werden in Moengo. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Miguel van Assen (2x goud), Dave Pika (1x zilver), Clifton Betje (1x zilver), Fidela Boorie (1x brons) en Charissa Doeglas (1x brons) werden zondag gehuldigd voor hun uitstekende prestaties tijdens de onlangs gehouden Carifta atletiekkampioenschappen op de Bahamas. Moengo was het toneel hiervoor.

Minister Ismanto Adna, directeur Michael Watson en onderdirecteur Rudi Esajas reisden hiervoor af naar het Bauxietstadje. Ook assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP), jeugdparlementariër van Marowijne, Stefano Ligorie en de secretaris-generaal van de Surinaamse Atletiekbond Raymond Gilson waren aanwezig.

Gilson feliciteerde de atleten namens de bond en verzekerde hen van de steun van de moederorganisatie. "De behaalde prestaties zullen een push zijn voor vele jongeren in geheel Suriname, want het is een geweldige prestatie", zei Gilson.
Bee gaf aan bijzonder trots te zijn op de atleten uit het 'sportdistrict', zoals hij Marowijne noemde. Hij bedankte ook de atletiekvereniging Marwina voor de getoonde moed en durf.

Hernieuwde aanpak
Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voert een beleid dat gericht is op een hernieuwde aanpak van sportbeoefening en sportontwikkeling. Het zal daarbij prioriteit geven aan het scheppen van condities en randvoorwaarden waardoor Suriname op hoog niveau kan meedoen in de regio en in de wereld.

Adna gaf aan dat er goud is in onze jeugd en wij moeten onze ogen daarvoor niet sluiten, maar in deze jeugd investeren. De bewindsman merkte ook op dat wij de richting moeten opgaan van sporttoerisme. Als blijk van waardering voor het goede werk tot nog toe geleverd heeft de minister een toezegging gedaan voor financiële steun in het dienstjaar 2013 aan de atletiekvereniging Marwina voor een bedrag van SRD 20.000.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May