Coronie krijgt 600 hectare aan kokosaanplant
16 Apr 2013, 02:00
foto


Het district Coronie heeft een plan in uitvoering, waarbij er wordt gestreefd om ongeveer 600 hectare te beplanten met kokos en andere fruitsoorten. De Europese Unie en de Cariforum-landen voeren een gezamenlijk project uit. Een delegatie onder leiding van Randjit Singh uit Trinidad, die als consultant is aangetrokken, heeft een bezoek gebracht aan Coronie. Er zal een behoefteanalyse gemaakt worden over de kokosindustrie in Suriname”, deelt districtscommissaris Harold Sijlbing mee aan Starnieuws.

Het doel van het bezoek is om in Suriname en nog zeven andere Caribische landen na te gaan, wat de mogelijkheden en belemmeringen zijn voor de ontwikkeling van de kokosindustrie. “De studie zal identificeren welke specifieke interventies en maatregelen nodig zijn om de productie, opbrengsten en concurrentievermogen te ontwikkelen in het Caribisch gebied. Wij hebben plannen om de rehabilitatie en de verjonging van de kokosaanplant aan te pakken in Coronie en het district te maken tot het kokoscentrum in het Caribisch Gebied”, zegt Sijlbing.

De dc benadrukt dat kokos wereldwijd steeds meer wordt gewaardeerd. Dit om de enorme betekenis voor de gezondheid (kokoswater, kokosmelk, kokosolie, kokossuiker), maar ook de vele bijproducten die van de vezelige bast worden gemaakt. Kunstnijverheidsproducten en kokoshout stijgen in waarde. Daarnaast zal het district aan honderden werkgelegenheid bieden. Sijlbing doet er alles aan om het project van de grond te krijgen.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May