C-47 duldt geen ongeoorloofde inmenging rechtsstaat
05 Apr 2013, 15:00
foto


De vakcentrale C-47 duldt geen ongeoorloofde inmenging in de rechtsstaat en vindt daarom ook dat het 8 december strafproces onverkort moet worden voortgezet. “De aanname van de Amnestiewet, nu een jaar geleden, is een ongeoorloofde inmenging in het strafproces,” zegt de Vakcentrale C-47.

In een verklaring zegt C-47 dat zij alle haar ten dienste middelen zal aanwenden om ongeoorloofde inmenging in de rechtsstaat tegen te gaan. Het is vandaag precies een jaar geleden dat de Amnestiewet is bekrachtigd, waarmee de verdachten van de 8 Decembermoorden worden gevrijwaard voor hun daden gepleegd in die periode.

C-47 wijst erop dat zij in maart 2000 één van de organisaties is geweest die het Hof van Justitie hadden gevraagd om vervolging in deze zaak te bevelen. “C-47 is op verschillende wijze op zeer onaangename wijze betrokken geweest bij deze zaak, niet in het minst vanwege de moord op C-47 prominenten, Eddy Hoost en Lesley Rahman, maar ook door de onterechte aanhouding, en intimidatiepogingen van de toenmalige voorzitter van de vakcentrale Fred Derby.” Het Hof heeft de vakcentrale daarom ook als belanghebbende bij de vervolging erkend.
Advertenties