Eerste leguanen kwekerij dit jaar al in Coronie
08 Feb 2013, 08:00
foto
Cleo Gonsalves Jardin da Ponte


De eerste leguanenkwekerij in Friendship, Coronie, zal medio dit jaar een feit zijn. De ondernemer Cleo Gonsalves Jardin da Ponte is ver gevorderd met de infrastructurele voorzieningen.

De ondernemer deelt Starnieuws mee dat hij gestimuleerd wordt door ‘s Lands Bosbeheer (LBB) en districtscommissaris Harold Sijlbing. Hij merkt op dat Coronie een schaarste heeft aan leguanen, omdat het vlees van dit reptiel een delicatesse is in het district. Uit onderzoek is gebleken dat het district Saramacca veel leguanen heeft. Gonsalves Jardin da Ponte heeft plannen om deze daar te vangen voor zijn kwekerij. Daarnaast wil hij de boerderij tot een toeristische attractie maken. Hij wil in juni starten met ruim 200 leguanen.


De kwekerij heeft een lengte van 150 en een breedte van 40 meter en ligt dichtbij de dijk van Coronie. Voor toeristen zal dit aantrekkelijk zijn, vindt de ondernemer. “Leguanen houden van de noniplant. Dus ben ik bezig die te planten. De nonivruchten en bladeren zijn hun delicatesse. Daarnaast vinden zij kousebandplantjes en pompoenbladeren ook heerlijk. Ook heb ik schelpen aangevoerd, zodat ze daar hun eieren kunnen leggen en zich verder kunnen vermenigvuldigen. Ik heb aardig wat parwebomen laten staan, zodat de beesten zich thuis zullen voelen”, legt Gonsalves Jardin da Ponte uit.
De ondernemer heeft ook andere voorzieningen in gedachten. Hij is bezig een goot te graven rondom het terrein. Vlak erachter komt een zinken beschutting, zodat de leguanen niet kunnen vluchten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September