Ruim 90% leden BvL bereid strijd te leveren
14 Dec 2012, 12:02
foto
Wilgo Valies, voorzitter BvL


Ruim 90% van de leden van de Bond van Leraren (BvL) is bereid strijd te leveren voor lotsverbetering. Dit hebben 538 leden van de bond schriftelijk kenbaar gemaakt aan het bestuur, onder leiding van Wilgo Valies. Het gaat om leden van alle middelbare scholen in het land. Dit deelde Valies mee op een zojuist gehouden persconferentie, die live werd uitgezonden door radio Apintie.

Waar de leraren zich vooral mateloos aan hebben geërgerd, is dat door het verhogen van de ambtenarensalarissen de regering ook haar eigen portemonnee heeft gevuld. Valies verwees naar het rekenwerk verricht door Starnieuws. "Wat sommige regeringsfunctionarissen ontvangen is meer dan een jaarsalaris van leraren", zegt Valies.

Mislukte vergadering
De BvL heeft na de mislukte ledenvergadering van de onderwijsbonden besloten uit te zoeken waarom de leraren niet zijn komen opdagen. Uit het onderzoek is gebleken dat mensen liever niet op zondag willen vergaderen. Zij hebben die dag nodig voor hun gezin en om uit te rusten. De leden hebben gevraagd om niet op een zondag te vergaderen.

Naast de 10% salarisverhoging willen de BvL en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) verhoging van de toelage 'partiële onkostenvergoeding voor permanente educatie'. Er is 10% verhoging gevraagd. "Toen wij akkoord gingen met de salarisverhoging van de ambtenaren, hebben wij niks meer gehoord", stelde Valies. De ogen van de leraren zijn opengegaan toen zij de bedragen zagen die de assembleeleden en de regering zullen krijgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May