Surinamers in New York niet in nood; rijen voor brandstof
06 Nov 2012, 18:00
foto
Mensen in New York in de rij om benzine te kunnen bemachtigen. (Foto: Reuters)


Surinamers in New York en omstreken schijnen weinig of geen last te hebben
ondervonden van superstorm Sandy. Afgezien van enkele evacuaties, wateroverlast en elektriciteitsonderbrekingen zijn er geen meldingen van Surinamers in hoge nood.Terwijl New York vandaag massaal naar de stembus zou moeten trekken, staan velen nog steeds in de rij om enkele liters gasoline te kunnen bemachtigen.


De permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, Henry
Mac Donald, heeft eerder zijn bezorgdheid over de Surinaamse gemeenschap in
New York en omstreken uitgesproken. "Laat ons op de missie weten of we u van dienst kunnen zijn", liet Mac Donald daags na superstorm Sandy via Facebook weten. Intussen heeft ook minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken laten weten dat hij zich zorgen maakt om landgenoten in New York. Hij roept
Surinamers die zwaar getroffen zijn op om de missie op de hoogte te stellen.

Maken zich druk om benzine
In de nek-aan-nek race voor het presidentschap lijkt het erop alsof duizenden zich eerder bekommeren om hun benzine voorraad. Hoewel er volgens autoriteiten voldoende brandstof zou moeten zijn, blijkt dat anders te zijn bij de pompen. De situatie zou nu reeds enigszins genormaliseerd moeten zijn maar de dorst naar gasoline schijnt zodanig uit de hand te lopen dat er, 'zwart', bedragen van US$ 10 tot $20 per gallon gevraagd en betaald worden.

Op Graigslist is er zelf sprake van 'sex for gas' barter aanbiedingen. Ondanks dit somber beeld zijn er ook veel meldingen van personen die hun medemens in nood een helpende hand boden. Zo kregen wij genoeg benzine voor een week van een onbaatzuchtige die zonder winstbejag vanuit Connecticut naar Queens en terug reed.

Wim d'Agrella

www.Fawaka.net
Sranan Fasi!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May