Suralco doneert terreinen aan organisaties
21 May 2012, 16:30
foto


Suralco heeft vijf organisaties stukken land geschonken in het district Para. Met toestemming van de toenmalige Billiton Maatschappij Suriname (nu Alcoa Minerals of Suriname) hebben deze organisaties het terrein jarenlang gebruikt om zich in te zetten voor de lokale gemeenschap.

De vijf organisaties zijn: Islamistische Gemeente Ramadja Islam, die te Smalkalden met toestemming van de Billiton een moskee heeft gebouwd. RK Bisdom krijgt het perceelland te Onverdacht waarop de Andreaskerk is gevestigd. De Gemeente Paramaribo Jehovah's Getuige is eigenaar geworden van het perceel te Overdacht, waar de Koninkrijkszaal is gevestigd. Het Cultureel Centrum Suriname te Onverdacht krijgt het perceel waar de bibliotheek staat. Ook de Evangelische Broeder Gemeente Suriname heeft het perceelland overgedragen gekregen te Onverdacht waar de 'EBGS kerk Billiton' staat.

De organisaties zijn blij met de donatie van Suralco. De instellingen wijzen op het gemeenschapswerk dat zij verrichten in Para. Irene Tholen, Environmental and Community Relations Manager van Suralco, ze dat deze giften passen in het streven van het bedrijf om een bijdrage te leveren aan de gemeenschapsontwikkeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May