Tweedracht SAB op Carifta Games te merken
09 Apr 2012, 02:00
foto


De tweedracht binnen de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) is tot op de Carifta Games in Bermuda te merken. Suriname is met twee delegaties daar. Dit zorgt voor verwarring binnen de organisatie en is niet zonder gevolgen gebleven. Dit zegt Delano Landvreugd, die zich nog steeds voorzitter van de SAB noemt, in een persbericht.

De onenigheid maakt dat atleten de dupe van de situatie worden. Wie nou de SAB mag vertegenwoordigen, is volgens het bestuur-Landvreugd niet duidelijk geworden door het vonnis van de rechter. Dit bestuur gaat ervan uit nog steeds rechtmatig te zijn. Daarom zijn Rochini Vorswijk en Yamorimy Jubithana via de officiële kanalen van Carifta ingeschreven voor de Carifta Games 2012 op Bermuda. Jubithana heeft haar afvaardiging zelf bekostigd. Deze twee atleten zijn onder leiding van delegatieleider en coach Milton Clark.

Twee teams
De andere groep die meent het bestuur van de SAB te zijn, heeft ook atleten ingeschreven op de Carifta Games. In die delegatie zijn ook personen opgenomen die onder de verantwoordelijkheid van de Surinaamse overheid vallen. Dat twee teams namens Suriname zijn afgevaardigd, kon absoluut niet worden gewaardeerd door de organisatie.

Hoewel beide teams zijn geaccommodeerd in het Race Hotel, is door de organisatie besloten dat alle Surinaamse atleten aan de wedstrijden mogen deelnemen, maar dat geen enkele Surinaamse atleet in aanmerking komt voor een podiumplaats. In het defilé mocht Suriname ook niet participeren, zegt Landvreugd.

Interne ruzie funest
Op voor coach Clark onverklaarbare redenen was er geen lijst aanwezig met de namen van de Surinaamse atleten die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Slechts de tien overige Surinaamse atleten kwamen op de deelnemerslijst voor. Op nadrukkelijk aangeven van een IAAF-official en ondanks weigering van de coach van de andere partij moesten Rochini Vorswijk en Yamorimy Jubithana toch nog aan de deelnemerslijst van Suriname toegevoegd worden.

De Carifta-organisatie heeft duidelijk gemaakt niet gediend te zijn van interne ruzies. Indien de huidige situatie niet snel zal worden opgelost, zal Suriname worden geweerd bij volgende evenementen. Schorsing en zelfs royement zijn daarbij niet uitgesloten. Het bestuur-Landvreugd hoopt dat het gezond verstand zal prevaleren waarbij het belang van de Surinaamse atleet te allen tijde voorop zal worden gesteld.
Advertenties