Bouterse: Amnestiewet is een nieuw begin
06 Apr 2012, 00:05
foto
President Desi Bouterse krijgt een presentje van Caricom secretaris-generaal Irwin LaRoque in Guyana. Bouterse is nu voorzitter van de Caricom en bracht dinsdag een bezoek aan het secretariaat.


President Desi Bouterse zegt dat de wijziging van de amnestiewet "een nieuw begin is. Dit zal de aanhoudende bitterheid over de periode van het Militair Gezag en de burgeroorlog oplossen".

De Guyanese journalist Bert Wilkinson van Associated Press zegt aan Starnieuws dat Bouterse slechts een korte reactie heeft gegeven. Hij kon hem even spreken in het Pegasus Hotel in Georgetown. De president is dinsdag met de inaugurele vlucht van de SLM naar Georgetown vertrokken. Hij had een ontmoeting met zijn Guyanese ambtgenoot Donald Ramotar. Verder had hij een werkbespreking met het Caricom-secretariaat, waar hij nu leiding aan geeft.

Amnestie voor rebellen
De president benadrukte dat "deze wet is bedoeld om de hele natie te genezen, niet slechts een deel ervan." Bouterse zei dat de amnestiewet ook geldt voor leden van het ex-Jungle Commando van Ronnie Brunswijk, die nu leider is van A Combinatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de dood van negentien militairen tijdens de binnenlandse oorlog in de periode 1986 tot 1992. "Critici van de amnestiewet hebben dit aspect gemakshalve vergeten", zei Bouterse.

De president keert vrijdagochtend terug naar Suriname. Starnieuws verneemt dat hij via Nickerie het land zal binnenkomen. Het staatshoofd zal gelijk naar Apoera gaan, waar hij een bijeenkomst met kopstukken van de dorpen zal hebben. Het probleem met de drie kapiteins van West Suriname zal opgelost worden, waardoor de ontwikkeling van dit gebied ter hand zal worden genomen.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May