Ondernemer Baan maakt Maria Hoeve blij met groentekas
23 Mar, 20:40
foto
Ondernemer Rob Baan overhandigt de sleutel van de groentekas aan Nesta Tjong A Hung-Trimoredjo van kinderhuis Maria Hoeve. Links minister Parmanand Sewdien van LVV. (Foto's: LVV)


Nesta Tjong A Hung-Trimoredjo, van het kinderhuis Maria Hoeve te Lelydorp, heeft vanmorgen de sleutels in ontvangst mogen nemen van een modern opgezette groentekas. De Nederlandse ondernemer Rob Baan, eigenaar van Kopper Cress, een bedrijf in microgroenten, heeft de kas geschonken aan het kinderhuis. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw,Veeteelt en Visserij (LVV) was ook aanwezig bij de sleuteloverhandiging.

De groentekas was vorig jaar tentoongesteld op de Floriade in Almere, Nederland waar Suriname zich in had  gepresenteerd. De kas heeft nu een nieuwe bestemming op het tuinbouwterrein van Maria Hoeve aan de Palissadeweg, in het district Wanica.

Het echtpaar Nesta en John, dat aan het roer staat van Maria Hoeve, reageerde verheugd op de gulle gift. "Dit biedt onze kinderen niet alleen de kans jong te leren om zelfvoorzienend te zijn, maar ook om gezonde voeding te benutten. Wij planten al jaren met onze kinderen in zelfgemaakte plantenkassen, nu kunnen wij met behulp van LVV professioneler te werk gaan. Het uiteindelijke doel is om onze kinderen te stimuleren dagelijks minstens zeven eetlepels groenten op hun bord te hebben. Dit initiatief draagt bij aan een gezonde leefstijl en voedingsbewustzijn," laat Nesta optekenen.


In het kinderhuis wonen er 26 kinderen in de leeftijd van 6-20 jaar, van wie drie met een beperking. Baan heeft een nauwe band met dit kinderhuis. "Mijn criteria was dat de kas moet gaan naar kinderen, schoolgaande kinderen, ik ken dit kinderhuis, ik snap het en ik vertrouw de eigenaren. Daarom was de keuze makkelijk om de kas hierheen te brengen en op te zetten," zegt de ondernemer tevreden.

In 2,5 week was de kas opgezet, nu zal de grondbewerking plaatsvinden. Op dit moment is er in de tuin van het kinderhuis boulanger, kouseband, bladgroenten, komkommer en antroewa geplant.

"Er is een goede samenwerking met het bedrijf van Rob. Dat hij deze geste aan Suriname heeft willen doen, daar is de Surinaamse overheid maar vooral mijn ministerie erg dankbaar voor. Dit is het begin van een lange reis en LVV zal inkomen met waar het kan om deze groentekas op de juiste manier te laten benutten," zei minister Sewdien.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April