Deel vakbeweging zal reactie geven over verhoging EBS-tarieven
15 Mar, 00:01
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47. Er worden informatiesessies gehouden om diverse bonden te informeren over de verhoging van de elektriciteitstarieven. (Foto: René Gompers)


Een deel van de vakbeweging gaat binnenkort met een reactie komen op de stroomverhogingen die op 6 maart zijn ingegaan. Er zullen eerst informatiesessies worden gehouden met de leden, zodat iedereen goed begrijpt wat er mis is met de verhogingen. “Ons standpunt is dat we ons niet in (de verhogingen) kunnen terugvinden,” deelt C-47 voorzitter Robby Berenstein mee. “Wij weten dat we hoe dan ook druk gaan moeten zetten op de regering, zodat zaken worden teruggedraaid en niet worden uitgevoerd zoals de regering dat ziet. Maar daarvoor moet de informatie goed worden overgebracht op de leden.”

C-47 heeft donderdag een bijzondere assemblee van de arbeid gehouden. Deskundigen Robert Ameerali en Edmund Neus gaven een presentatie voor de verschillende bondsbesturen. Het komt erop neer dat de verhogingen op een andere manier uitgevoerd konden worden. Er zijn teveel zaken die de kostprijs onnodig omhoog stuwen en de regering vertikt het om die zaken aan te pakken en kiest ervoor om de bevolking te laten betalen voor de hoge prijzen.

“De bedoeling van de presentatie was om het standpunt van de vakbeweging verder te onderbouwen,” deelt Berenstein mee. “Om het verder uit te leggen aan de leden want het is geen gemakkelijke materie.” De informatie zal gecondenseerd worden op een informatie brochure voor de leden. Hoelang het informeren van de leden die verbonden zijn aan de vakcentrale gaat duren, is niet duidelijk.

Berenstein: “Aan de andere kant komen we samen met de bevriende vakbonden. Zij gaan de informatie ook krijgen om te delen met hun leden. Dan gaan we daarna besluiten hoe we verder gaan. Welke vorm van actie we gaan uitvoeren om de druk uit te oefenen op de regering, zodat zaken niet zonder meer worden teruggedraaid maar dat deze op een gezonde manier worden uitgevoerd. Want daar gaat het om. Uit de presentatie is gebleken dat er teveel oneigenlijke kosten in rekening worden gebracht. En daar zijn we tegen.”
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April