Aardbeving treft zuidelijk Haïti; 3 doden, verscheidene gewonden
06 Jun, 09:15
foto
Aardbeving met een kracht van 4,9
Getroffen landen: Bahama's, Jamaica, Haïti, Kleine Afgelegen Eilanden van de Verenigde Staten en Cuba.


Een aardbeving met een voorlopige magnitude van 4,9 heeft het zuiden van Haïti vanmorgen getroffen. Volgens de autoriteiten zijn voorlopig minstens drie doden bevestigd en zijn verscheidene anderen gewond geraakt.

Volgens de U.S. Geological Survey vond de aardbeving voor zonsopgang plaats in de buurt van de zuidelijke kustplaats Jeremie op een diepte van 10 kilometer.

De drie doden werden gevonden onder een ingestort huis waar reddingswerkers naar meer mensen zochten, vertelde Frankel Maginaire van Haïti's Civil Protection Agency in Jeremie aan The Associated Press. Hij zei dat verschillende kinderen in het ziekenhuis werden behandeld voor verwondingen die ze opliepen nadat ze in paniek waren weggelopen.

Na de aardbeving liepen massa's mensen door de straat, bang voor naschokken.

De aardbeving komt bijna een jaar nadat een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter Zuid-Haïti trof en meer dan 2.200 mensen het leven kostte, waarbij Les Cayes de meeste schade opliep. Sommige mensen die afgelopen augustus hun huis verloren, leven nog steeds in kampen.

In 2010 kwamen bij een aardbeving met een kracht van 7 nabij de dichtbevolkte hoofdstad Port-au-Prince minstens 200.000 mensen om het leven en werden gebouwen op grote schaal verwoest.

Haiti kampt nu ook met overstromingen en aardverschuivingen waarbij er tientallen doden en gewonden zijn gevallen.
Advertenties