Gezellige Paasdrukte in Nickerie; duizenden op de been
09 Apr 2023, 00:00
foto
Op het Volksplein in Nieuw Nickerie is het meestal druk op de zaterdagavond. In het Paasweekend is het echter nog drukker omdat veel mensen uit andere districten in Nickerie zijn. Alle logeeraccommodaties zijn volgeboekt.


Nickerie heeft te maken met files. Het is behoorlijk druk zaterdagavond in Nieuw Nickerie. Duizenden mensen uit andere districten zijn getrokken naar het westen om de Paasdagen daar door te brengen. Alle hotels en logeergelegenheden zijn volgeboekt. "Wij gaan haast alle Paasweekenden naar Nickerie omdat er veel leuke activiteiten worden georganiseerd. En het is ook nog vakantie. Daarom zijn wij met een groep vrienden in Nickerie", vertelt Robert in gesprek met Starnieuws.

Wieke somt allemaal op wat er te beleven valt dit weekend in Nickerie. Er zijn dragraces, sound batlle, de Juniors uit Nederland treden op, Kasimex Houseband is in club Zepelin, verschillende dj's tonen hun kunnen, er is een voetbalcompetitie van 16 Inheemse dorpen. Later op de dag volgt de finale. Er heerst een enorme gezelligheid op het Volksplein.

Enorme files zaterdagavond in Nieuw Nickerie.

De politie heeft zich ook goed voorbereid op de drukte. Er worden verkeerscontroles gehouden, terwijl op verschillende plekken roadblocks worden opgezet. De patrouille is eveneens verhoogd. De horecasector heeft tijdens het Paasweekend nauwelijks te klagen. Velen doen goede zaken.

Er is genoeg vertier voor eenieder, merkt Robert op die uit district Wanica voor drie dagen naar Nickerie is gegaan. "De sfeer in Nickerie is anders dan in Paramaribo, legt hij uit. Het gaat er gemoedelijk en gezellig aan toe. Je ontmoet ook veel bekenden en het is vakantie in eigen land. Naar het buitenland gaan wordt steeds moeilijker met de koers die elke dag hoger wordt. Dit weekend denk ik niet aan de misère. De problemen blijven dinsdag nog op ons wachten", lacht hij
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May