Banken normaal open op 24 maart ondanks protestactie
20 Mar 2023, 04:52
foto


De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) zal op 24 maart haar dienstverlening aan de samenleving normaal aanbieden. Zij gaat ervan uit dat de regering er alles aan zal doen de veiligheid te waarborgen om een escalatie zoals op 17 februari, te voorkomen. De banken zullen ook zelf de nodige veiligheidsmaatregelen treffen en nauwlettend met de autoriteiten de ontwikkelingen op dit vlak monitoren. Organisatoren van de protestactie 'Alles Plat' hadden de bedrijven gevraagd om hun deuren te sluiten.

De SBV heeft vrijdag een nieuw bestuur gekozen onder leiding van René van Rooij, directielid van De Surinaamsche Bank. In het nieuwe bestuur hebben verder zitting Terence Gonesh (Surichange Bank NV), ondervoorzitter, Eblein Frangie (Finabank NV), secretaris en Maureen Badjoeri (Trustbank Amanah) als penningmeester. De CEO van de Hankrinbank, Rafiek Sheoradjpanday die ook een gooi deed naar een bestuursfunctie, is niet gekozen. Het ging om een geheime stemming. 

De SBV stelt dat ze ervan bewust is dat de huidige economische en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen hebben geleid tot verontwaardiging en frustratie in de samenleving. "We ondersteunen de opvatting dat de regering in haar rol als uitvoerder van beleid, alle mogelijke instrumenten zal moeten inzetten om tot besluitvorming te geraken welke tot adequate verbeteringen leidt, op zowel economisch, sociaal als maatschappelijk gebied. De SBV is in intensief overleg met de regering om te bekijken hoe de banken een actieve rol hierin kunnen spelen."

De SBV zal dan ook vooralsnog geen gehoor geven aan de oproep van het niet aanbieden van de bankdiensten op 24 maart 2023 en heeft haar leden daaromtrent ook geadviseerd. Ook het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft zijn leden geadviseerd om de dienstverlening normaal voortgang te laten vinden. Ze moeten wel alert blijven.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April