Baby omgekomen na drinken verdelgingsmiddel
14 Jan 2020, 17:08
foto


Mariano Amesi (15 maanden) is in het ziekenhuis overleden na een vloeistof uit een fles te hebben ingenomen. Het slachtoffer was voor medische hulp door familieleden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie van het bureau Munder startte ambtshalve een onderzoek, nadat de nabestaanden van het overleden kind op zaterdag 11 januari dit bureau binnen stapten. Zij deden het verzoek aan de politie om medewerking te verlenen tot het afstaan van het lijk ter begrafenis.

Een 15-jarige jongen is opgebracht voor verhoor. Hij verklaarde dat hij de fles verdelgingsmiddel op 3 januari heeft meegenomen van zijn werkplek met de bedoeling het gras op het erf te spuiten. Echter kon hij op de bewuste dag vanwege de regen niet spuiten en vergat hij de fles op het erf. De volgende dag raapte Mariano deze fles op en heeft eruit gedronken.

Het lijk van de jongen is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het dossier in deze zaak is opgemaakt en verstuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties