Parmessar: Nieuwe gewassen en verhogen productie
31 Dec 2019, 09:56
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV spreekt het personeel toe.


2019 was een intensief jaar, maar in 2020 zal er nog harder worden gewerkt. Dit hield minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het personeel voor maandag tijdens een jaarafsluitingsbijeenkomst.  Hij deelde mee dat er binnen de agrarische sector nieuwe gewassen zoals uien, bloemkool en broccoli in het vooruitzicht zijn, maar ook het verhogen van productie. “Dit kan alleen als we elkaar omhoog trekken.”

LVV heeft een cruciale rol als ministerie te vervullen binnen deze gemeenschap, benadrukte Parmessar. Volgens hem is LVV een van de meest belangrijke en productieve ministeries van het land. Parmessar dankte de medewerkers voor hun inzet in het haast afgelopen jaar. Hij stelde dat er niet stil gezeten is. Hij wees ook op de noodzaak voor meer jong kader, naast de ervaring van de ouderen, met het doel op continuïteit.

Parmessar benadrukte de potentie van de agrarische sector, ver achter de kustvlakte, welke benut moet worden. Er is zoveel potentie voor werkgelegenheid. Het is volgens hem de taak van LVV om de hele samenleving bij productieverhoging en voedselveiligheid te betrekken. “De mogelijkheden die we hebben moeten we benutten,” zegt Parmessar.

De bewindsman geeft aan dat hoewel 2020 een verkiezingsjaar is men niet moet vergeten dat na de verkiezingen iedereen gewoon samen door met elkaar zal moeten werken. “We zijn allemaal Surinamers.” Partijpropaganda moet buiten het terrein van LVV blijven, stelde hij. 

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April