Minister Noersalim installeert verkiezingscommissies
13 Sep, 16:40
foto
Minister Mike Noersalim tijdens de installatie van de verkiezingscommissies.


De verkiezingscommissies zijn in place. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de verkiezingscommissies Voorlichting, ICT, Nationale Veiligheid, Wet- en Regelgeving en Financiële Administratie eerder deze week geïnstalleerd. Deze commissies moeten op hun specifieke vakgebieden zorgen voor een vlotte voortgang van de verkiezingsactiviteiten.

Volgens minister Noersalim is de installatie van de commissies niet alleen voor Biza belangrijk, maar ook voor de organisatie van de verkiezingen en het hele land. Zij dienen goed geïnformeerd te zijn over de verkiezingen. “Wij hebben ons in de afgelopen periode gefocust op de burgeradministratie en alle werkzaamheden die daarvoor getroffen worden, maar ook naar de brede organisatie”, zei minister Noersalim. In zijn toespraak heeft de bewindsman ook vermeld dat logistieke werkzaamheden zijn voorbereid in aanloop naar de verkiezingen in 2020, samen met de districtscommissarissen.

In de commissies zijn vertegenwoordigd, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Regionale Ontwikkeling, het Kabinet van de President en het Kabinet van de Vicepresident. In de commissie Financiële Administratie is specifiek een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën. En in de commissie Nationale Veiligheid zijn tevens vertegenwoordigd het Bureau Nationale Veiligheid, het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname.

De commissies zijn geïnstalleerd na goedkeuring van de Onderraad Verkiezingen, waarin verschillende ministers zitting hebben. Minister Noersalim heeft de leden meegegeven dat het kort dag is en dat zij zich dus moeten inzetten.