Boliviaanse president Evo Morales kort in Suriname
26 Jun, 10:39
foto
President Evo Morales van Bolivia zal Suriname voor enkele uren voor bilaterale gesprekken bezoeken. (Foto: Reuters)


De Boliviaanse president , Evo Morales, zal Suriname een kort bezoek brengen op 10 juli. Hij komt voor enkele uren in het land, verneemt Starnieuws uit betrouwbare bron. Suriname is nog bezig met de voorbereidingen. Alles zal zich op de luchthaven voltrekken.

Behalve Suriname bezoekt Morales ook Panama en Rusland als onderdeel van een dynamische internationale agenda om de bilaterale dialoog te blijven versterken, zegt de Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken, Diego Pary. Op 1 juli zal Morales op uitnodiging de inauguratie van Laurentino Cortizo als de nieuwe president van Panama bijwonen.

Pary zei dat Morales Suriname bezoekt om de bilaterale relatie met het land te verstevigen. Alle bilaterale gesprekken, eventuele ondertekeningen en persconferentie in Suriname zullen op de luchthaven plaatsvinden. Morales reist door naar Moskou waar hij op 11 juli een topontmoeting heeft met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Putin.

Morales gaat ondanks zware kritiek voor een vierde termijn van zes jaar. In 2005 won hij de verkiezingen met 54% van de stemmen in eerste ronde. In 2009 en 2014 werd hij herkozen met meer dan 60%. Morales die vorige maand zijn campagne lanceerde, heeft gezegd dat hij op 20 oktober de verkiezingen met 70% van de stemmen wil winnen. Volgens de laatste peiling is de ooit-solide-populariteit van Morales afgenomen.  In de peilingen leidt hij met 33%, gevolgd door zijn directe tegenstander Carlos Mesa met 25%. Een vijfde van de Bolivianen heeft nog geen keus gemaakt.