Leerkrachten Compagniekreek inbraken zat
21 Jun 2019, 04:41
foto
De shutters van het raam van de onderwijzerswoning te Compagniekreek zijn door inbrekers verwijderd.


Leerkrachten van de school te Compagniekreek in Brokopondo willen dat er beveiliging komt voor de negen onderwijzerswoningen en de school. Een leerkracht zegt in gesprek met Starnieuws dat een aantal keren is ingebroken. Hulp aangevraagd bij de Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft tot nu toe niet geholpen. 

De onderwijzerswoningen zijn niet beveiligd. Dieven hebben veel shutters weggehaald van een raam en zijn in het huis van een leerkracht binnengedrongen. De ramen hebben geen dievenijzer. Nadat een keer ingebroken was in een van de huizen, werd aan de leerkracht door het ministerie latjes aangeboden om te plaatsen voor het raam. De vervoerskosten moest de leerkracht zelf betalen. Latjes zijn geen oplossing voor het probleem, vinden de leerkrachten. 

Het terrein waarop de onderwijzerswoningen staan is ook niet verlicht. Hetzelfde geldt voor de school. 's Avonds is het pikdonker. De leerkrachten hopen dat er spoedig maatregelen worden getroffen, zodat zij met een gerust hart in hun woningen kunnen verblijven. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April