Kwartfinales CL: Barcelona tegen Manchester United
15 Mar, 08:56
foto
De loting in de kwartfinales van de Champions League 2019.


Barcelona komt in de kwartfinales van de Europese Kampioenschappen Voetbal uit tegen Manchester United. In de finale van de kampioenschappen in 1999 kwamen deze teams al tegen elkaar uit. Ajax (Nederland) is uitgeloot tegen Juventus (Italië), terwijl Liverpool de Portugese Porto treft in de kwartfinales. Tottenham Hotspurs heeft als tegenstander Manchester City.

In de kwartfinales prijken dit seizoen vier Engelse namen: Manchester City, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspurs. Het is de eerst keer sinds 2009 dat er vier Engelse ploegen behoren tot de laatste acht in de Champions League. De laatste keer dat een Engelse ploeg in de Champions League was, was in 2012. Chelsea won toen de strijd. Het vorig seizoen was Liverpool er wel bij, maar werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Manchester City.

Barcelona is het enige Spaanse team. Real Madrid dat drie keer op rij de beker met de grote oren heeft gewonnen, is in de achtste finales uitgeschakeld door Ajax.

De eerste kwartfinale wedstrijden worden op 9 april gespeeld. Dan komt Ajax uit tegen Juventus en Liverpool tegen Porto. Op 10 april neemt Tottenham Hotspurs het op tegen Manchester City en is het tweede duel tussen Barcelona en Manchester United. De semi-finales worden op 30 april en 1 mei gespeeld, terwijl de finale op 1 juni is.

In de eerste semi-finale speelt de winnaar van het duel Tottenham Hotspurs - Manchester City tegen de winnaar van Ajax - Juventus. In de tweede semi-finale komt de winnaar van het duel Manchester United - Barcelona tegen de winnaar Liverpool - Porto. In de finale op 1 juni staan de winnaars van de twee semi-finalewedstrijden tegenover elkaar.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May