Griepvirus heeft al vijf levens geëist
03 Feb 2019, 00:00
foto


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bevestigt tegenover Starnieuws dat de griepgolf levens eist. De situatie wordt volgens de bewindsman nauwkeurig in de gaten gehouden. Hij zal met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO/PAHO afstemmen over het vaccineren van kwetsbare groepen, onder wie ouderen. Vijf personen zijn de afgelopen dagen overleden aan ernstige verschijnselen, veroorzaakt door de griep.

Afgelopen week is alarm geslagen door Volksgezondheid, het Bureau Openbare Gezondheidszorg, de ziekenhuizen en de Regionale Gezondheidsdienst over de toename van het aantal gevallen van mensen met griepverschijnselen. Keel en neus uitstrijkjes van opgenomen én poliklinische patiënten hebben aangetoond dat het om het welbekende influenza A H1N1 virus gaat.

De bewindsman zegt dat elk jaar er een griepgolf is, waaraan mensen het leven laten. Vaccinatie kan helpen om mensen te beschermen, maar aan de andere kant kunnen er weer bijverschijnselen optreden. Wat er het beste kan gebeuren, zal de afstemming met PAHO uitwijzen, zegt de minister.

De risicogroepen zijn: ouderen, mensen met een chronische ziekte, hart- en longklachten.
Advertenties