KPS: Iets meer dan 2200 kilogram cocaïne onderschept
16 Jan, 04:42
foto
Het Korps Politie Suriname meldt op zijn website dat het gaat om iets meer dan 2200 kilogram cocaïne.


Niet 2344,5 kilogram, maar iets meer dan 2200 kilogram is dinsdag 8 januari onderschept op de Jules Sedney haven in Paramaribo. Dit meldt het Korps Politie Suriname op zijn website. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat hij het nettogewicht van de drugs van de Narcotica Brigade heeft doorgekregen.

Naarden ontkent dat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, zoals de Nederlandse krant De Telegraaf, dat heeft gemeld. De krant baseert dit op anonieme bronnen in de haven van Paramaribo die regelmatig het medium tippen over drugsvangsten. "Dit is niet waar," zegt de politiewoordvoerder resoluut. "Het gaat om iets meer dan 2200 kilogram".

De drugs zullen donderdag in Brokopondo worden vernietigd in bijzijn van onder andere de media. Dinsdag zijn vier personen, de inklaarders Hillary, G. (55), Vanella, M. (30), de douaneambtenaar 49-Dharmindersingh, A. (39) en de vrachtwagenchauffeur Shailindra, O. (43) in verzekering gesteld.

De arrestaties volgenden een dag nadat de ondernemer Nitender Oemrawsingh dood is aangetroffen op het strand in buurland Guyana. Zijn familie heeft het ontzielde lichaam intussen geïdentificeerd.