Republic Bank verontschuldigt zich voor ongerief door acties
07 May, 13:31
foto


De Republic Bank (Suriname) bevestigt dat vanwege cao-acties, er enige onderbreking van de dienstverlening op diverse filialen is ontstaan vanaf vrijdag 3 mei tot vandaag. Ook hebben enkele klanten vanmorgen ongerief ervaren op het hoofdkantoor, te Kerkplein op het moment van binnentreden van de bankhal. Er was sprake van enige drukte van zowel interne als externe klanten. De interne klanten bestonden voornamelijk uit het stakend personeel van de bank.

Op initiatief van de bank is aan het bestuur van de bond voorgehouden om de onderhandeling voor een nieuwe CAO te beginnen in november 2023. Echter, hebben die pas plaatsgevonden vanaf februari 2024. "Wij betreuren ten zeerste de onjuiste informatie en de negatieve bejegening die deze actie met zich meebrengt. De Republic Bank wenst te  benadrukken dat zij te alle tijden, de beste voornemens heeft voor haar personeel."

De bank brengt dank uit aan de vele loyale en toegewijde medewerkers die zich inzetten om te garanderen dat de klanten worden geholpen. "Wij doen er alles aan om het ongerief te beperken door de dienstverlening niet volledig stop te zetten, maar u in de gelegenheid te stellen om enkele kantoren van de bank te bezoeken", stelt de bank in een persbericht.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May